Wednesday, November 9, 2005

Fagaras-ora 07:01:51 AM

Fagaras: 10-11/09/2005
Photo gallery

ce frumos se vede fagarasul din tren!ma uit,ma uit, nici o umbra de nor si cat e de departe!pornesc pe sosea si ma rog sa nu fac pe jos cei 35 de km pana la Balea - si dupa 5 km am noroc si opreste o masina. Ajung la Balea lac pe la 3 si : spre Negoiu! Cred ca afisez un zambet ce nu incape pe 16 mm - Vrei niste prune?ma intreaba un zambaret exact ca mine si refuz pt ca nerabdarea nu cunoaste tentatii gastronomice..."Aveam si ciocolata, sa stii!" :))) ce sa mai spun?Iata si Caltunul - mi se pare ca nu ating pamantul, lucru complet neadevarat dupa cum aflu de la genunchii mei revoltati pe coborarea de pe Laitel.Ok,ok, am inteles aluzia fina si imi temperez avantul pioneresc - sunt la Caltun tocmai la timp sa urc spre Negoiu - e ora 5 si plec spre varf, strunga dracului ma intampina foarte calma si de emotie o salut cu o lovitura de genunchi:( Asa se intampla intotdeauna cand stiu ca trebuie sa am grija. Dar trece si asta si iata, vad cea mai frumoasa priveliste din Romania , ca s-o citez pe o buna prietena,dependenta de munte.
La refugiu e destul de multa lume, si ne cunoastem marturisindu-ne pacatele: unul vorbeste in somn, altcineva bea apa in timpul noptii iar eu am de gand sa ma trezesc la 4.30...colegii mei de camera (ba chiar pat as putea spune) sunt foarte glumeti - bietii de ei nu stiu in inocenta lor ce desteptare matinala ii asteapta:) Nu stiu cat e ora, dar cineva sforaie sanatos astfel ca ma rog sa sune odata ceasul si sa pornesc.In fine, e 4.30 si ma trezesc fara regrete - plec in jur de 5 fara un sfert. E o noapte foarte calda si stanca e uscata, asa ca decid sa urc tot pe strunga dracului. Pe cand ajung la urcare se arata si o geana de lumina - pe la jumatatea hornului aud un suierat straniu.Pt un moment inima imi zburda de capul ei - dar ratiunea e mai tare: urs nu e, lup nu suna, nu poate fi decat capra neagra, ceea ce nu ma linisteste complet caci nu am chef sa ma trezesc in plina batalie de la Posada...Sunt in timp, sunt pe varf si e ora 6, zorile nu se grabesc sa se destepte intarziind probabil la o cafea,ma deranjeaza doar cand imi dau seama ca vantul le-a luat-o inainte. E un peisaj superb si scot aparatul, nu exista nimic pe lume care ar putea sa strice perfectiunea acestei dimineti. Fac 2 poze si apare echivalentul unui windows blue screen: low bateries. Am alte baterii la mine asa ca dau sa le schimb: bineinteles nu functioneaza! Unde esti tu aparat analogic fara baterii???In fine, apare si soarele de dupa Moldoveanu si ma grabesc ca un paparazi de peisaje ce sunt sa-l imortalizez (si spun asta dintr-un acces de modestie, evident:)) In momentul acesta simt o imensa recunostinta fata de cei 2 care au tinut un mic recital de sforaituri la nari si gura in noaptea precedenta si fara de care traseul meu matinal ar fi fost mult mai putin probabil.
In timp ce Caltunul doarme inca, balauri de ceata se trezesc in vale si imi dau de stire ca vremea se va strica.
Cobor repejor incercand sa compensez o anumita temperatura indurata cu stoicism si ajung jos in 40 minute. Mai alerg si dupa cateva capre negre fara succes,imi iau rucsacul si inapoi spre Balea.
Un ultim ramas bun de la Negoiu si ma indrept spre lacul Capra - vremea a inceput deja sa faca nazbatii. Pe varful Capra admir muntii ce se dezvaluie pt putin timp, apoi obositi parca de atatea zile senine, se invaluie in ceata sa traga un pui de somn...